Kopenhagen, 07. studenog 2017.

Hrvatski dokumentarci na festivalu East by Southeast

U sklopu filmske revije East by Southeast u Kinoteci Danskog filmskog instituta, 15. studenog 2017. s početkom u 19:00 sati bit će prikazana dva hrvatska višestruko nagrađivana dokumentarna filma: srednjemetražni (52') Dum spiro spero, renomiranog hrvatskog spisatelja Pere Kvesića,  i kratkometražni (32?)  Kino otok Ivana Ramljaka. Oba filma s velikim su uspjehom prikazana na brojnim festivalima širom Europe i svijeta.

Dum Spiro Spero - Pero Kvesić počeo je pušiti na pragu tridesete. Danas je funkcionalno tek 20 posto njegovih pluća. Ispreplećući svakidašnjicu s razmišljanjima o knjigama i smrti, afirmirani pisac priča o gubljenju snage i snazi da se s tim gubitkom nosi. U srži njegove priče poruka je o životu, sažeta i u naslovu filma – dok dišem, nadam se.

Kino otok - Poetski dokumentarac o izgubljenoj kulturi odlaska u kino u malim mjestima na hrvatskim otocima tijekom druge polovice prošlog stoljeća. Šestoro svjedoka vremena prisjeća se svojih omiljenih filmova i događaja koji su im obilježili živote a bili su povezani s gledanjem i prikazivanjem filmova.

Za rezervaciju ulaznice se do 10. studenog možete obratiti na: denmark@mvep.hr (a nakon tog datuma na http://www.dfi.dk/Filmhuset/Cinemateket/Billetter-og-program/Serie.aspx?serieID=14683 )

Pridružite nam se na projekciji!