Kopenhagen, 03. srpnja 2020.

Održavanje izbora za zastupnike u Hrvatski sabor u VRH Kopenhagen

Izbori za zastupnike u Hrvatski sabor održat će se na biračkom mjestu u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Kopenhagenu, u subotu, 4. srpnja 2020. i u nedjelju, 5. srpnja 2020. u vremenu od 7,00 do 19,00 sati.

Tijekom provođenja izbora pozivamo birače na poštivanje zdravstveno-higijenskih pravila u okolnostima nakon popuštanja mjera, uvedenih s ciljem zaustavljanja širenja COVID-19.

Veleposlanstvo upućuje na obvezatno poštivanje pravila dezinfekcije ruku dezinficijensima koji će biti postavljeni na ulazu u Veleposlanstvo. Obvezatno je poštivanje fizičkog razmaka između osoba od 1,5 metra

Tijekom boravka u prostorijama VRH Kopenhagen svim biračima preporučuje se, u skladu s mogućnostima, nositi zaštitnu masku pri čemu je za zaštitu moguće koristiti i maramu ili šal

Svim biračima, također u skladu s mogućnostima, preporučujemo korištenje vlastite kemijske olovke.  

Radi smanjenja mogućnosti prenošenja zaraze COVID-19, a uzimajući u obzir prostorna ograničenja i potrebu za reduciranom interakcijom tijekom boravka u prostorijama Veleposlanstva, na biračkom mjestu istovremeno moći će biti prisutan samo jedan birač.

Molimo birače za strpljenje i razumijevanje, kako bi izbori bili provedeni neometano i u skladu s propisima.