Cijenjeni posjetitelji,

Dobrodošli na međumrežne stranice Veleposlanstva Republike Hrvatske u Kopenhagenu.
Na ovim će te stranicama pronaći brojne korisne informacije o odnosima Republike Hrvatske s Kraljevinom Danskom i Republikom Islandom, koji ovo Veleposlanstvo nerezidentno pokriva iz Kopenhagena.

Želja nam je ovim putem dodatno promicati dobre veze Hrvatske s prijateljskim zemljama Danskom i Islandom, poglavito imajući u vidu činjenicu što ulaskom Hrvatske u euroatlantske integracije te veze dobivaju dodatnu dimenziju i važnost.

Svjedoci smo proširenju suradnje u području politike, gospodarstva, kulture i znanosti, a znatan broj turista iz ovog područja Europe dodatno pridonosi kakvoći naših odnosa s Danskom i Islandom.

Na stranicama posvećenim konzularnim djelatnostima, hrvatski građani, kao i svi oni koji žele putovati u Hrvatsku, mogu naći odgovore na moguća općenita pitanja.

Ukoliko su vam potrebne opsežnije informacije o Hrvatskoj, srdačno vas pozivamo da koristite odgovarajuće linkove, koje možete naći na naslovnoj stranici.

Također vas pozivamo da, koristeći rubriku „Pitanja i komentari“, podijelite s nama svoja mišljenja, ideje, prijedloge i pitanja.


Frane Krnić
Veleposlanik Republike Hrvatske

Copyright (c) 1997.- 2018. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana