Privremeni boravak

Zahtjev za odobrenje prvog privremenog boravka podnosi se osobno u Veleposlanstvu svakog radnog dana u uredovno vrijeme. Zahtjev se može predati i u RH u policijskoj upravi ili postaji prema mjestu namjeravanog boravka.

Dokumentacija koja se prilaže uz zahtjev:

  • zahtjev za izdavanje prvog privremenog boravka (u Veleposlanstvu)
  • 2 fotografije u boji (35 x 45 mm)
  • preslika putne isprave
  • uvjerenje o nekažnjavanju legalizirano kod danskog Ministarstva vanjskih poslova (www.um.dk)
  • dokaz o zdravstvenom osiguranju važećem na teritoriju RH
  • dokaz o redovitim primanjima
  • dokaz o osiguranom smještaju u Republici Hrvatskoj (ugovor o najmu ili vlasnički list, mjesto u studentskom domu i sl.)
  • potpisana izjava o suglasnosti za provjeru podataka (prilikom podnošenja zahtjeva)

Dodatna dokumentacija:
Za korištenje nekretnine (ako posjedujete nekretninu):

  • vlasnički list

Za spajanje obitelji:

  • vjenčani list (ili rodni list kad se radi o djeci i roditeljima)
  • domovnica ili dokaz da supružnik (član obitelji) ima boravak u RH

Za školovanje:

  • odgovarajuća potvrda o stipendiji (ako stranac ima stipendiju)
  • potvrda o upisu u srednju školu, učilište ili sveučilište u RH

Zahtjev za produženje privremenog boravka stranac podnosi nadležnom tijelu u RH (PU/PP), najkasnije 30 dana prije isteka roka važećeg privremenog boravka.
Detaljnije informacije dostupne su na: http://www.mup.hr/47.aspx

Copyright (c) 1997.- 2018. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana